вівторок, 23 березня 2021 р.

Йога як система оздоровлення!!!

В даний час фізична культура стала все більше входити в життя людей. Глибоке вивчення фізіології людини вносить до заняття спортом теоретичні обґрунтування. Тренування продумуються таким чином, щоб вони найбільш органічно вписувалися в загальну життєдіяльність організму людини. Заняття стали не тільки керуватися принципом « не нашкодь», а й прагнути принести найбільшу користь людині. Напевно, можна помітити, що одним з теоретично найбільш обґрунтованих видів фізичної діяльності зараз стає фітнес.

Виникнувши в давні часи на Сході, йога поступово була адаптована і пристосована під стиль життя сучасної людини і з тих пір дуже швидко набула популярності у фітнес - клубах і спортивно - оздоровчих центрах.

Основні поняття йоги

Йога - санскритське слово, споріднене російському « ярмо » - буквально означає «з'єднання». Йога в першу чергу - релігійно-філософська система, і основну увагу в ній приділяється тим засобам і технічним прийомам, які сприяють досягненню кінцевої мети. Це добровільна міцний зв'язок, погоджуючись на яку, людина вступає у відносини з самим собою. Метод роботи з тілом, диханням і свідомістю. Постійне вивчення і зміна себе з благою метою.

Спочатку йога вдосконалює тіло. Виконуючи йогівські пози ( асани ), людина знаходить фізичне і психічне здоров'я і силу.

Далі він вчиться керувати емоціями, контролювати коливання розуму і досягає стану рівноваги і самовладання. Це допомагає успішно долати труднощі, виховувати в собі задоволеність долею і значно підвищувати якість життя.

Коли людина від контролю розуму переходить до контролю над свідомістю, це дозволяє досягти стану тиші, спокою і виявити в собі щось цільне, незмінне, прекрасне. Цілісність. Повноту. Свободу.

Йогою можна займатися в будь-якому віці. Інтелектуальний рейтинг, професійні успіхи, гнучкість і фізична підготовка не мають ніякого значення. Щоб заняття йогою пішли на користь, потрібно практикувати регулярно і розумно, орієнтуючись на свої можливості, стан свого здоров'я, на внутрішні відчуття. Не потрібно ні з ким змагатися. Виконуючи асани, не прагнете підкорити тіло, дихання і свідомість. Просто досліджуйте їх з інтересом і сталістю. Не соромтеся радитися з викладачем. Це допоможе зрозуміти, який стан організму і поступово змінювати його на краще. Заняття допоможуть зміцнювати тіло, вирівнювати дихання, прагнути до стійкого, рівному станом розуму. Щоб змінивши себе, залишатися сильними і мудрими, незважаючи ні на що. У будь-яких умовах і за будь-яких обставин.

Йога проти артриту. Цикл спеціально підібраних вправ дозволяє підсилити кровообіг в сухожиллях і м'язах, прилеглих до суглобів, постачати тканини киснем і зменшувати больові відчуття.

Йога - шлях до інтимності. Даний комплекс вправ розроблений для стимулювання роботи нервової системи, поліпшення кровообігу, посилення припливу крові до нижньої половини тіла, зняття напруги, загострення чуттєвого сприйняття, і за рахунок всього цього він позитивно впливає на інтимне життя.

Йога - це рухливість і гнучкість. З цими вправами фігура набуває хорошу і красиву поставу, розвивається гнучкість.

Класична йога (Айенгара) - з усіх різновидів йоги є самою спокійною. Заняття за цією системою не мають вікових чи професійних обмежень і прекрасно адаптовані для швидкого освоєння представниками європейських національностей. Цей вид йоги пропонує практичні навички з розслабленню і медитації, а також оволодіння основними позами. Людина також вчиться заряджати свій організм енергією, пізнавши секрети здоров'я і внутрішнього умиротворення.

Будь-яка наука по суті нескінченна, вона має свої ази, засадничі принципи. Це відноситься і до йоги. Бажаючий досягти вершин цього вчення повинен знати про стан свого здоров'я, проконсультуватися у лікарів і навчатися під керівництвом досвідчених вчителів йоги - гуру.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Баскетбольний турнір присвячений пам'яті Заслуженого працівника фізичної культури Дичка Богдана Миколайовича та чемпіона України Аркадія Хочь.

03 лютого 2023 року в спортивному залі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проведено змагання з баскетболу пам’яті ...