понеділок, 15 березня 2021 р.

Топ-7 дивовижних видів спорту, про які ви могли не чути!!!

 1. Шахобокс

Існує стереотип, що боксери не вирізняються винятковою кмітливістю і гострим розумом, адже часто отримують від опонентів "по мізках". Але творці цього курйозного виду спорту вирішили довести протилежне: міцні м’язи можуть поєднуватися з потужним інтелектом. Правила шахобоксу передбачають традиційні 11 раундів, де звичайні боксерські трихвилинки чергуються з раундами "швидких" шахів тривалістю 4 хвилини. Популярності шахобокс набув у Європі, особливо в Німеччині та Англії.

2. Кабадді

Ця командна гра може здатися дещо дитячою, бо нагадує "дожени мене". Але в Азії, де вона зародилася, точно так не вважають. У 1990 році кабадді включили до Азійських ігор, а з 2004-го з цього виду спорту провели 4 чемпіонати світу. Щоправда, перемагала в них сама лише Індія.

Принцип гри в тому, що одна з команд обирає "загарбника", який перебігає на половину поля суперника і з безперервним (поки вистачить дихання) вереском "Кабадді! Кабадді!" намагається торкнутися когось із опонентів, а потім повернутися на свою половину. Якщо йому це не вдається, атакувати вже мають право суперники. 

3. Боротьба великими пальцями ніг

Чи можете ви похизуватися міцними пальцями ніг? В Англії можуть. У невеличкому селі на півночі Британії щорічно проводять чемпіонат з реслінгу пальцями ніг, який навіть здобув статус міжнародного. Хоча, знову ж таки, найсильніші тут — самі засновники. Великі пальці британця Алана Неша наразі мають вже 16 чемпіонських титулів.

4. Страусині перегони

Ці нетрадиційні змагання вже понад 30 років щорічно проводять у США. Приборкати гігантського птаха значно важче, ніж коня, і при цьому дуже травмонебезпечно. Тому такий спорт — не для слабкодухих і за правом належить до екстремальних. Найспритніші "гонщики" можуть розвивати швидкість до 70 км/год. В Україні страусині перегони проводили в 2010 році, у селі під Києвом.

5. Перегони на лопатах

Наступні спортсмени, можливо, мріяли б вирушити на зимові Олімпійські ігри, тільки от придбати боб чи скелетон не кожному по кишені. Тому можна заощадити й тренувати швидкість спуску… на лопаті. Дешево та сердито.

Чемпіонати з лопатних перегонів ще з 70-х років проводять у США. Найшвидші керманичі досягають 60 км/год.ни проводили в 2010 році, у селі під Києвом.

6. Марафон "Людина проти коня"


Ці змагання почали проводити ще у 1980 році в Уельсі. Їхній засновник Гордон Грін почув розмову відвідувачів власного пабу, яким було цікаво, чи здатна людина обігнати коня й наскільки великим є людський потенціал. Самому Гріну ця думка теж не дала спокою.

Відтоді змагання проводять щорічно, і не лише в Уельсі, а й у Новій Зеландії. Лише двічі в історії двоногим бігунам вдавалося подолати 35 км марафону швидше за своїх опонентів.


7. Джоглінг


Вас із дитинства вабить магія виступів артистів цирку, але водночас марите медалями чемпіонатів світу? Маєте спритні ноги та вправні руки? Тоді наступний вид спорту вас точно зацікавить.

Джоглінг — це симбіоз бігу та жонглювання. Чемпіонати світу проводяться з 1980 року у 8 дисциплінах, які різняться за дистанціями (100, 400, 800 та 1600 метрів) та кількістю м’ячів (3, 5 та 7). Також проводиться командна естафета (4×100).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Баскетбольний турнір присвячений пам'яті Заслуженого працівника фізичної культури Дичка Богдана Миколайовича та чемпіона України Аркадія Хочь.

03 лютого 2023 року в спортивному залі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проведено змагання з баскетболу пам’яті ...