четвер, 23 червня 2022 р.

Олімпійський день 2022

 23 червня, відбувся Олімпійський день, який реалізовується з нагоди дня заснування Міжнародного олімпійського комітету та проводиться за ініціативи Національного олімпійського комітету.


Захід відбувся за участі не тільки місцевих ПТНЗ, ДЮСШ, спортивних клубів, патрульної поліції та ДСНС, а й за участі внутрішньо переміщених осіб які були вимушені покинути свої домівки в загальному усього було присутньо близко 800 осіб.
Мета заходу полягає у розвитку олімпійського руху в Україні, поширенні ідей олімпізму серед громадян країни, популяризації здорового способу життя, залученні широких верств населення до регулярних занять фізичною культурою та спортом.
Організаторами проведення спортивно-видовищного заходу є Національний олімпійський комітет України, Міністерство молоді та спорту України, Чернівецьке обласне відділення НОК, Управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації, Управління з питань фізичної культури та спорту і Чернівецьке обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Чернівецький центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».




На заході були присутні почесні гості: заступник начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Дмитро Данищук ,народний депутат Верховної Ради України Георгій Мазурашу, начальник управління з фізичної культури та спорту міської ради Дмитро Макаренко, начальник обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Корнелій Жукотинський, начальник Чернівецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Лазаренко, голова відділення НОК України в Чернівецькій області, чемпіон Європи та світу з легкої атлетики, учасник трьох Олімпійських ігор Іван Гешко .
З привітанням до учасників заходу від президента НОК України Сергія Бубки виступив Іван Гешко. Учасників Олімпійського дня привітав заступник начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Дмитро Данищук. Він також вручив почесну відзнаку «На славу Буковини» чемпіонці Європи з карате серед кадетів, юніорів та молоді Дарії Булай. Усім присутнім була продемонстрована олімпійська медаль 1904 року яку представила керівник музею.
Під час заходу відбулися показові виступи вихованок середньої та старшої груп відділення художньої гімнастики Чернівецької обласної ДЮСШ, тренером яких є Оксана Руснак. Також всі мали змогу насолодитись показовим виступом ( на роликах) А перед забігом під керівництвом кандидата наук з фізичного виховання і спорту, доцента Чернівецького національного університету Олени Мороз було проведено Олімпійську зарядку.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Баскетбольний турнір присвячений пам'яті Заслуженого працівника фізичної культури Дичка Богдана Миколайовича та чемпіона України Аркадія Хочь.

03 лютого 2023 року в спортивному залі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проведено змагання з баскетболу пам’яті ...