пʼятниця, 29 квітня 2022 р.

Освіта для всіх: різноманітність, інклюзія та фізичний розвиток


 Наш час вимагає відродження духовності українського народу, яке неможливе без здоров’я молодого покоління та нового підходу до фізичного розвитку дітей та молоді, оскільки він є складовою частиною фізичної культури, а відтак — загальної культури нації. Основним джерелом збереження здоров’я є сама людина, оскільки стан здоров’я  формується способом життя.
 
Здоров’я дітей та молоді залежить від багатьох факторів. Більшість із них пов’язана зі способом життя: режимом дня та відпочинку, з харчуванням, потребою у створенні відповідних умов для нормального фізичного та психічного розвитку, погіршенням екології, зростанням кількості захворювань, зловживанням наркотичними засобами, зниженням рухової активності; негативний вплив також мають генетичні й аліментарні чинники. У процесі індивідуального розвитку організм дитини повсякчасно змінюється, і в різні періоди життя йому властиві відповідні анатомо-фізіологічні особливості, що в сукупності позначається на реактивних властивостях та опірності організму. З огляду на це, діти різних вікових груп мають специфічні особливості, які характеризують певний етап їхнього розвитку.

Фізичний розвиток людини — це процес, на який має вплив соціальне управління. Фізичний розвиток може бути всебічним і гармонійним, середнім, слабовираженим, недостатнім і поганим. Оскільки фізичний розвиток — це процес, яким можна керувати, його можна спрямовувати в певному напрямку (покращення рухових якостей, вдосконалення форми тіла, підвищення функціонального рівня окремих систем та органів.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Баскетбольний турнір присвячений пам'яті Заслуженого працівника фізичної культури Дичка Богдана Миколайовича та чемпіона України Аркадія Хочь.

03 лютого 2023 року в спортивному залі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проведено змагання з баскетболу пам’яті ...