понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Всесвітній день учителя

ЕМАНологія: Всесвітній День вчителя

 

ЮНЕСКО проголосила 5 жовтня Всесвітнім днем учителів 1994 року, святкуючи великий крок, зроблений для вчителів 5 жовтня 1966 року, коли спеціальна міжурядова конференція, скликана ЮНЕСКО в Парижі прийняла в співпраці з МОП  Рекомендацію ЮНЕСКО/МОП.

 Ця Рекомендація встановлює права і обов'язки вчителів, а також міжнародні стандарти для їхньої початкової підготовки і подальшої освіти, найму, працевлаштування, умов викладання та умов навчання. Включає керівні принципи щодо участі вчителів у прийнятті рішень з освітніх питань за допомогою консультацій і переговорів з політиками. З моменту її прийняття, ця Рекомендація вважається важливим набором керівних принципів для сприяння підвищенню статусу вчителів в інтересах якісної освіти.

     Рекомендація визнає вирішальну роль учителя в розвитку освіти, особистості, у формуванні суспільства в цілому та зазначає, що серед різних чинників, що впливають на становище вчителів, особливу увагу необхідно приділяти заробітній платі, яка повинна відповідати значенню педагогічної діяльності для суспільства та бути співмірною із заробітною платою, виплачуваною працівникам інших професій, що потребують подібної або еквівалентної кваліфікації.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Баскетбольний турнір присвячений пам'яті Заслуженого працівника фізичної культури Дичка Богдана Миколайовича та чемпіона України Аркадія Хочь.

03 лютого 2023 року в спортивному залі Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки проведено змагання з баскетболу пам’яті ...